Utdragen bronsmatch

Thomas Johansson debuterade sent under säsongen 2020 men har redan hunnit etablera sig i den lokala eliten. Han har insett värdet av vit klädkod.

Vinnare sent omsider

När hände det senast att det tog 44 dagar att avgöra en krocketmatch? Så lång tid tog det att fastställa resultatet i Harrison Cup 2020, den individuella tävlingen. 

Bronsmatchen påbörjades söndagen den 8 november. Efter att Thomas Johansson vunnit första set med 7-2 vann Khemisti Taleb det andra med 7-4. Något avgörande set blev det inte för den förstnämnde var tvungen att avbryta spelet och lämna platsen.

Ingen av spelarna såg walkover som ett bra alternativ. De fick besluta att genomföra matchen vid ett senare tillfälle. Därefter blev Thomas Johansson sjuk en längre tid och detsamma hände Khemisti Taleb. Strax före nyår gjorde de ett försök att slutföra det hela, men kom fram till att Thomas Johansson skulle vinna på walkover. 

I framtiden bör tävlingar i Borås föras till ett slut den dag de pågår. I de fall en match ej kan avgöras genom spel blir walkover ett verktyg. Frågan är bara vilka siffrorna bör bli i ett set som inte kunnat spelas färdigt? Svaret kan exempelvis påverka utfallet i det seriespel som arrangeras under säsongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.