Fjäderfän på banan

Förberedelserna inför årets påskturnering i golfkrocket har gått in i en ny fas.

Upptaktsmöte för västsvenska spelare

Intresset för Borås Krocketsällskaps vårtävling Kycklingkrocket har stadigt ökat sedan starten 2017. Förra året anmälde sig 24 spelare, vilket var i mesta laget. Detta eftersom turneringen genomförs under en dag. Därför har den i år dimensionerats för max 20 spelare. Om fler än så anmäler sig tvingar det fram ett urval.

Hur detta kommer att ske återstår att se, för det beror på vilka som anmäler sig. Mycket talar för att platserna fördelas jämt mellan de klubbar som visar intresse för arrangemanget. Om exempelvis fyra föreningar vill vara med erbjuds de fem platser var, om fem vill vara med erbjuds de fyra platser, och så vidare. Troligen förenklas matematiken av att en eller flera klubbar vill medverka med ett mindre antal spelare.

Igår skrev den regerande mästaren Daniel Larsson följande på Förbundets webbplats: ”Snart får man ju kvala in i denna tävlingen!” Så kan det mycket väl bli, åtminstone internt i de klubbar som anmäler många spelare. En titelförsvarare bör dock ha en given plats i turneringen.


NOT: Tiden för att göra en intresseanmälan går ut onsdag 31 mars (18:00). Först därefter är det lämpligt att ge besked om vilka villkor som gäller för deltagande.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.