Seriespelet startade

Khemisti Taleb debuterade som krocketspelare den 29 april 2017. Redan i sin första match introducerade han Ronaldo-slaget. Det går till så att man vänder ryggen mot bågen och slår igenom klotet genom att hålla klubban med en hand. Man ska ha ett stort leende på läpparna och ge uttryck för godartad nonchalans.

Efter ett längre speluppehåll gjorde Khemisti Taleb comeback förra året. Intresset för det spektakulära har han kvar, samtidigt som han utvecklat sitt sinne för det taktiska.

Khemisti Taleb, en av klubbens mest offensiva spelare, inspirerad av hårt slående egyptier.

Han växte upp i Algeriet, vilket kan förklara varför han identifierar sig med de hårt slående egyptierna. Bågpassager brukar han likna vid att lägga frisparkar i fotboll, stenhårt och gärna från långt håll och i omöjliga vinklar.

Lördagen den 3 april invigde han tillsammans med Ivar Rasmussen ”krocketligan”, som den kallas i folkmun. De spelade den första matchen i den högsta divisionen i det seriesystem som introduceras i år. Enligt vittnen var det en intensiv och dramatisk batalj, där Khemisti Talebs anfallsspel firade triumfer de första 90 minuterna. Men sedan svängde det över till Ivar Rasmussens fördel. Dennes spelstil kan beskrivas som enveten och metodisk, dock baserad på fin klotkänsla och sinne för överraskande, inte sällan modiga manövrer.

Igår startade även spelet i division 2. Hans Melin mötte Tommy Olsson i en tät och mycket jämn match. Också här vändes en förlust i första set till vinst genom segrar i de två följande. Alla som medverkar i de högsta serierna kommer att spela sex matcher per säsong. Är det möjligt att vinna i två raka set?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.