Bana för knattar

Bågar som används i disciplinen svensk krocket tas i bruk.

Måtten anpassas efter målgruppen

Om exakt två veckor ska Borås Krocketsällskap demonstrera golfkrocket för barn på lågstadiet. En grupp från Trandaredsskolan kommer på besök. Ambitionen att lära ut själva spelidén prioriteras; följaktligen spelar utrustningen och banans mått mindre roll.

Eftersom barnen dessutom bara har en timme på sig gäller det att anpassa svårighetsgraden efter vad som är möjligt att lära sig på såpass kort tid. Därför kommer de bågar som hör till disciplinen svensk krocket att användas, i första hand för att de är bredare, i andra hand för att det går lätt att montera dem.

Tidigare idag skapades en preliminär bana, eller snarare fyra – för det handlar om att dela upp en fullskalig bana i fyra. Yttermåtten blir alltså 16 x 12,80 meter. Efter att ha flyttat bågarna fram och tillbaka några gånger växte en idé om storleksförhållanden fram.

Att mittpinnen placeras i mitten säger sig självt: alltså 8 meter från kortsidornas mitt, 6,40 meter från långsidornas mitt. Innerbågarna hamnade 5 meter från kortsidorna, medan ytterbågarnas plats blev 3 meter från både kort- och långsidan. Då banan provades tedde den sig förvisso liten, men proportionerna kändes välbekanta.

Huruvida måtten är lämpliga eller ej lär visa sig den 27 april, då Knattekrocket introduceras. Skulle de behöva justeras kommer så att ske inför den träning som anordnas de tre första tisdagarna i maj.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.