Summerad kyckling

Eje Elebo från Anderstorp bar ett diadem som pryddes av kycklingar, utanpå sin mössa. Det gjorde att tävlingsledningen utsåg honom till årets stilikon.

Inga problem med att hålla tiden

Det har nu gått drygt tio dagar sedan årets Kycklingkrocket genomfördes. En liten summering kan vara på sin plats. Sexton spelare deltog i tävlingen. I gruppspelet spelades samtliga matcher till bäst av 13 poäng (först till sju).

På förhand fanns en viss oro att det skulle dra ut på tiden. Så blev inte fallet. Det berodde nog mest på att double banking tillämpades (två matcher pågick samtidigt hela tiden på de fyra banorna), men också på att de tävlande var disciplinerade.

Deltagarantalet har haft en tendens att variera när Borås Krocketsällskap arrangerat tävlingar. Därför har det inte alltid funnits någon erfarenhet att falla tillbaka på. Formatet med sexton deltagare var bra på det viset att det blev möjligt att ta gemensam lunch 11:30-12:30, cirka.

Nästa gång det antalet blir aktuellt bör det gå att förlänga slutspelet, till matcher i bäst av 19 poäng (först till tio). Detta eftersom inte bara finalen, utan också prisutdelningen hann att slutföras efter 15:30 någon gång.

Vad gäller spelarnas prestationer blev tävlingen en stor framgång för Poseidon Croquet Club. Göteborgarna lade beslag på platserna två, tre och fyra. Inte illa av medlemmarna i en klubb som bara hållit på med golfkrocket drygt ett år.

Joi Elebo från Anderstorp var illa ute flera gånger under dagen, men väl i final triumferade han på ett strålande sätt. Därmed fick hans klubb Carpe Croquetum Croquet Club behålla vandringspriset, trots att den regerande mästaren Daniel Larsson hade en mindre lyckad dag.

Borås Krocketsällskaps representanter höll spelet väl uppe men ingen nådde semifinal denna gång. Bäst placerade blev Peter Johansson på sjätte plats och Fredrik Hylander på åttonde.

Tim Öhrberg kom femma. Han spelar för Skara Krocketsällskap och var i Borås mest för att testa sin nya klubba.
Hannes Björk blev årets rookie. Han spelar för Poseidon Croquet Club och köpte en klubba när han var i Borås.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.