Tävlar i Lettland

Peter Johansson förbereder sig för en tävling i Riga 3-5 september.

En global karriär ligger vidöppen

Krocketsäsongen är på väg in i sin andra och mer seriösa fas. SM-tävlingarna i Eskilstuna tilldrar sig stort intresse, mest grenen golfkrocket singel (20-22 augusti), men också singelturneringen i association croquet (23-24 augusti). Det gäller att förbereda sig väl.

Peter Johansson utmärker sig på det viset att han därutöver tänker tävla utomlands. Det var länge sedan en medlem i Borås Krocketsällskap intresserade sig för internationellt spel. Han har anmält sig och blivit antagen till Baltic Open GC, som anordnas i Riga helgen 3-5 september.

Utmärkande för hans teknik är att han håller i klubban med tårna, en spelstil som en och annan ställt sig frågande till. Dock icke Stephen Mulliner, mannen som haft stort inflytande över hur reglerna formulerats: ”He is not kicking the mallet or touching it with his hand. So there is no fault and no problem.”

Även coacher som Ian Harrison och Stephen Custance-Baker har granskat Peter Johanssons oortodoxa spelmetod, utan att finna att den strider mot reglerna. Vägen till en global karriär står alltså öppen, något som för övrigt tävlingsledningen i Lettland känner till.

NOT: Baltic Open GC kan med tiden följas via croquet scores.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.