Blomlåda blev mur

Anna-Karin Lindberg har hittat metoden för att mota bort bilar från krocketbanan.

Kreativa vaktmästare skapar trygghet

I höstas var en bil inne och vände på krocketbanan. Spåren finns delvis kvar, mest för att gräset inte hunnit komma igång och växa ordentligt. Bristen på regn förklarar det mesta. Juni har inte varit så torr i Borås på tio år och inte heller i juli har det kommit särskilt mycket nederbörd.

Dessbättre finns det möjlighet för Borås Krocketsällskap att bevattna banorna, så några synliga skador har dessbättre inte kunnat spåras. Oron har istället gällt om bilister skulle skada gräsmattorna på nytt. Ett par träbockar och en skylt har under en tid gett hjälpligt skydd, men sedan några dagar kan en mer övertygande lösning på problemet skönjas.

Vaktmästarna på Kransmossens IP är inte endast trevliga, utan också påhittiga. Av en tillfällighet råkade en av dem se en tung blomlåda i cement utanför skatehallen. Därefter dröjde det inte många timmar förrän den parkerade på asfaltsgången vid sidan av krocketbanorna. Sedan dess har den fungerat som barriär mot malplacerade trafikanter.

Idag var vaktmästaren Anna-Karin Lindberg och hennes kollega på plats för att försköna lådan. De planterade vackra blommor, vilka ger besökarna ett behagligt första intryck av området.

En kommentar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.