Aktuellt

Krocketsäsongen 2021 inleddes lördagen den 13 mars med tävlingen Vårslaget.

Krocketnyheter – både nya och gamla…

På den här sidan informerar vi om sådant som är på gång. Det kan gälla träning och tävling, samt olika projekt. Vi informerar också om sådant som påverkar villkoren för att spela krocket på Kransmossens IP. Då talar vi om utrustning, skötsel av banan, organisationsförändringar och liknande.

Observera att texterna nedan är skrivna i notisform. Mer utförlig nyhetsrapportering sker via bloggen. I undantagsfall används även Facebook-sidan.


Nybildad regional organisation

Onsdagen den 9 december 2020 konstituerades Västsvenska Krocketfederationen. Organisationen ska arbeta för krocket i Västra Götalands län, samt angränsade geografi. Borås Krocketsällskap är medlem.


Folkhälsomyndighetens nya råd

Läs mer här på hemsidan om de nationella allmänna råd som gäller under pandemin. Så länge föreskrifterna efterlevs är det fullt möjligt att spela krocket. Kolla länken ”Covid 19”.


Seriespel introduceras 2021

Med inspiration från frisbeegolfen introduceras individuellt seriespel under säsongen. Två divisioner är redan klara. Läs mer om detta under länken ”Seriespel”.


Rankingtävlingar introduceras 2021

I samarbete med Västsvenska Krocketfederationen arrangerar Borås Krocketsällskap minst två rankingtävlingar. En på våren, en på hösten. Spel sker på två fullskaliga banor, med Dawson-klot. Resultaten redovisas på Croquet Scores och ger rankingpoäng


JUNIORKROCKET introduceras 2021

Veckan efter skolavslutningen arrangerar Borås Krocketsällskap sommarkrocket för 7-14-åringar. Läs mer om projektet under länken ”Juniorkrocket”.


Uppdaterad 2021-03-23