Aktuellt

Fotot togs efter en klubbkamp mot Halmstads Croquet Club.

Krocketnyheter – både nya och gamla…

På den här sidan informerar vi om sådant som är på gång. Det kan gälla träning och tävling, samt olika projekt. Vi informerar också om sådant som påverkar villkoren för att spela krocket på Kransmossens IP. Då talar vi om utrustning, skötsel av banan, organisationsförändringar och liknande.

Observera att texterna nedan är skrivna i notisform. Mer utförlig nyhetsrapportering sker via nyhetsbloggen. I undantagsfall används även Facebook-sidan.


Nybildad regional organisation

Borås Krocketsällskap har blivit medlem i Västsvenska Krocketfederationen. Organisationen ska arbeta för krocket i Västra Götalands län, samt angränsade geografi. 


Seriespel har påbörjats

Med inspiration från frisbeegolfen har seriespel för individer introducerats. Läs mer om detta under länken ”Seriespel”.


Rankingtävlingar på kransmossens ip

I samarbete med Västsvenska Krocketfederationen har Borås Krocketsällskap arrangerat två rankingtävlingar: Kransmossen Open på våren och Västsvenska Cupen på hösten. Vid dessa tillfällen har spel skett på två fullskaliga banor, med Dawson-klot. Resultaten redovisades på Croquet Scores och gav rankingpoäng


BARNKROCKET HAMNADE PÅ PROGRAMMET

Föreningen försöker väcka intresse för krocket bland barn, dels i samarbete med Idrottsskolan, dels genom att erbjuda spel för 7-14-åringar under sommarlov. Barn till medlemmar har också provat på.


Uppdaterad 2021-10-10