Barnkrocket

Leia Ek spelar golfkrocket med sin morfar Thomas Klingvall sommaren 2021.

Krocket för barn har introducerats

Under våren 2021 fanns krocket med bland de sporter som Idrottsskolan erbjuder. Det var första gången och grundade sig på ett beslut som hade fattats torsdag 29 oktober 2020. Samordnaren Martina Lindberg hade då ett möte med sportchef Peter Grönborg.

I samarbetet med Idrottsskolan förbinder sig Borås Krocketsällskap att arrangera fyra träffar på våren och fyra på hösten. Hur många barn som deltar skiftar.

I Borås brukar enligt uppgift cirka 25 procent av barnen i årskurs 1-3 anmäla sig till Idrottsskolan. Under första året ligger fokus på att öva rörelseförmåga och socialt samspel. Andra och tredje året besöker barnen föreningar och provar på olika sporter. Det rör sig om en timmes aktiviteter, under lekfulla former.

Sommarkrocket för familjer

I år har även sommarkrocket arrangerats. Aktiviteten riktade sig i första hand till elever i åldrarna 7-14 år, gärna i sällskap med föräldrar eller andra vuxna. Dessutom finns det alltid möjlighet för familjer att kontakta föreningen om intresse för prova på-spel finns, i så fall via kontakt-formuläret.

I början av sommarlovet anordnade Borås Krocketsällskap krocket för skolbarn. Vi riktade oss i första hand till elever i åldrarna 7-14 år, gärna i sällskap med föräldrar eller andra vuxna. Dessutom finns det alltid möjlighet för intresserade familjer att boka prova på-spel, vilket i så fall sker via kontakt-formuläret på denna hemsida.

Föreningen lär i första hand ut hur man spelar golfkrocket, som är en enkel men rafflande och fartfylld spelform. Det tar inte lång tid att lära sig reglerna. Redan efter fem till tio minuter brukar de flesta ha snappat upp spelidén. Och efter en spelomgång eller två infinner sig spänningen.