Coachning

Peter Grönborg
Peter Grönborg spelar krocket på Strandtorp Golfbana i Halmstad 2019.

Individuellt utformad krocketkurs

Vill du lära dig grunderna i hur man spelar krocket på engelsk vis? Borås Krocketsällskap erbjuder en individuellt utformad kurs där tonvikten ligger på disciplinen golfkrocket. Efter ett antal tekniska instruktioner, gällande i synnerhet grepp och sving, flyttas fokus raskt över till regler och taktik.

Utbildningen pågår i intervall om 60 minuter, individuellt eller i grupp. En bana disponeras, med tillgång till all vederbörlig utrustning. Klubbor lånas ut. Coachningen kostar 150 kronor i timmen och pengarna går oavkortat till klubbkassan.

Kursdeltagaren erhåller ett häfte med en kort introduktion till golfkrocket, samt några laminerade A4-sidor med information om grundläggande taktiskt tänkande. Efter ett par timmar bör deltagaren vara redo att delta i Borås Krocketsällskaps ordinarie aktiviteter.

Information om kursansvarig

Ansvarig för coachningen är Peter Grönborg. Han är sportchef i Borås Krocketsällskap och har utbildat sig till Club Coach på the Croquet Academy i Sussex. Två somrar har han deltagit i ”the Basingstoke Croquet Tour” och därmed kunnat göra studiebesök hos ett tiotal klubbar i England. Under åren 2001-2007 var han ordförande för Svenska Krocketförbundet. Han bloggar om krocket på Passus.nu.

Peter Grönborgs övriga verksamhet varierar kraftigt, men varje vecka finns det öppningar då det går att boka tid med honom. Det kan ske på vardagar eller helger, på för- eller eftermiddagar. Ange önskemål om lämpliga tillfällen för coachning i formuläret nedan. Använd gärna kommentarsfältet för att ställa frågor om krocket och Borås Krocketsällskap. Varmt välkommen!

Kontakt / Coachning 2021

Uppdaterad 2021-03-25