Formalia

Kycklingkrocket 2020

Bilden användes inför Kycklingkrocket 2020, som genomfördes lördagen den 25 april. Men säsongen startade redan lördagen den 28 mars, med Vårslaget.

Krocket för alla

Medlemskap

Borås Krocketsällskap är en ideell förening. Alla kan bli medlemmar. En medlem är välkommen att delta då föreningen tränar och tävlar. Medlemskap ger även rätt att vara med i de SM-tävlingar som Svenska Krocketförbundet arrangerar.

I Borås Krocketsällskap ligger tonvikten på grenen golfkrocket. Vana spelare lär ut regler, teknik och taktik. Utrustningen finns i närheten av de fyra linjerade banorna på Kransmossens IP. Det tar högst fem minuter att ställa i ordning en bana för spel.

Årsavgiften för medlemskap är 200 kronor och betalas till följande konto i Sparbanken Sjuhärad: 8032-5 // 04 597 181-9. Men för pensionärer, arbetslösa och barn/ungdom (under 18 år) har avgiften reducerats till 150 kronor. En familjerabatt finns också: 350 kronor per år.

Det går även bra att bli stödmedlem för 100 kronor om året. Den som vill sponsra föreningen ringer lämpligen 0707-29 62 33 och diskuterar förutsättningarna för detta.

Vårt organisationsnummer är: 86 30 01 – 18 75.


INFORMATIONSPOLICY
Borås Krocketsällskap skriver svensk idrottshistoria. Det vill vi dokumentera. Därför förväntas den som deltar i föreningens tävlingar ställa upp på bild, för publicering med namn i våra informationskanaler. Den som upplever detta som ett problem kontaktar sportchefen.


Styrelseledamöter

Årsmötet för 2020 hölls på internet och avslutades söndagen den 12 april. Samtliga ledamöter från 2019 valdes om. De är valda för perioden fram till årsmötet 2021.

Peter Grönborg, ordförande
Torgny Persson, sekreterare
Peter Jonsson, kassör
Lars-Inge Nilsson, ledamot
Jan Johannesson, ledamot

Sportchef
Peter Grönborg

Valberedare
Jörgen Larsson

Revisor
Per Sörman


Föreningens målsättning

Så här står det i stadgarna för Borås Krocketsällskap:

Sällskapets syfte är att inspirera till och skapa förutsättningar för krocketspel i Borås. Vid spel tillämpas de regelverk som Svenska Krocketförbundet rekommenderar. Ambitionen är att stimulera till framväxten av en elit, men också att erbjuda spel för personer som i första hand ser krocket som en trevlig social aktivitet. Vi vill också skapa utrymme för barn- och ungdomsverksamhet, med spontanitet och lekfullhet i centrum.

Uppdaterad 2020-04-12