Harrison Cup

Ian Harrison

Ian Harrison är aktiv i Basingstoke Croquet Club. Varje år arrangerar han en krocketresa i England, första veckan i juli. Medlemmar i Borås Krocketsällskap är välkomna att följa med.

Nystartad tävling för tvåmannalag

I år introducerar Borås Krocketsällskap Harrison Cup. Det är en turnering för medlemmar, för tvåmannalag. Tävlingsupplägget har hämtats från tennisens Davis Cup, men genomförs som en serie där alla lag möter alla, en gång. De två bäst placerade lagen i serien möter dock varandra i en final.

Varje match kräver alltså två singlar, en dubbel och ytterligare två singlar. En match kan därför sluta 3-2, 4-1 eller 5-0. Det går att se vilka lag som anmält sig och hur det går för dem i tabellen nedan:

HC - iag

Harrison Cup är samtidigt en individuell tävling. De tre spelare som gör bäst ifrån sig i grundspelet får varsin medalj: guld, silver och brons. Det segrande laget erövrar ett vandringspris, en pokal. Prisutdelning kommer att ske i samband med Tomtekrocketen, måndag 16 december.

HC - individuellt

Harrison Cup genomförs i grenen golfkrocket. Bäst av 13 poäng (bågpassager) gäller i varje enskild match. Den kan alltså sluta 7-6 eller 7-0, eller allt däremellan.

Turneringen har fått sitt namn efter Ian Harrison. Han är kontaktperson i vår vänförening Basingstoke Croquet Club. Av många betraktas han som en av världens främsta krocketpedagoger. Hans filmer om hur man spelar golfkrocket har setts av tusentals människor, på alla kontinenter.

Grundspelet i Harrison Cup avslutas torsdagen 31 oktober klockan 19.00. De resultat som nåtts fram till dess avgör placeringarna i tävlingen. Hänsyn tas ej till matcher som ej hunnit spelas. Det kan dock hända att finalen mellan de två bäst placerade lagen genomförs i november.

Deltagarna bokar tid för spel, när så passar dem. I framtiden kan det bli så att erfarna spelare uppmuntras att bilda lag med oerfarna. Turneringen bör därför kunna bli ett arrangemang som sprider intresset för krocket i Borås.

Uppdaterad 2019-10-18

Annonser