Klubbkampen

IMG_4959

EVA KÅBERGER spelade för Borås Krocketsällskap och Magnus von Platen för Win & Tonic Croquet Club. Båda debuterade som golfkrocketspelare 2018. Men var är det svarta klotet?

En lagmatch enligt brittisk modell

Lördagen 13 oktober 2018 anordnades Klubbkampen för första gången. Tävlingen genomfördes i Falkenberg, närmare bestämt i Holmarör Skutgård. Där bor Michael Schollin. På kort tid har denne sportchef lyckats färdigställa två banor, i short croquet-format.

Klubbkampen är en lagmatch i golfkrocket mellan medlemmar i Borås Krocketsällskap och Win & Tonic Croquet Club. Tävlingen går till så att det är fyra spelare i varje lag. Alla spelare i hemmalaget möter alla spelare i bortalaget, vilket resulterar i 16 matcher. Var och en av de åtta deltagarna spelar alltså fyra matcher.

Ofta är det också exakt på detta vis som lagspel går till i England. Eller åtminstone i den södra region som vår vänförening Basingstoke Croquet Club tillhör.

Ambitionen är att Klubbkampen ska bli en tradition. Under 2019 kommer tävlingen att arrangeras mot slutet av säsongen, sannolikt i Halmstad. Där har Win & Tonic CC öppnat en filial.

Borås KS ställer upp med Jörgen Larsson, Lars-Inge Nilsson, Laszlo Tar och Peter Grönborg. För Win & Tonic CC spelar Michael Schollin och Pege Gustafsson, samt eventuellt Jan Björnfors och en vikarie för Magnus von Platen.

Förra året vann Borås KS med 9-7. Det är inte säkert att siffrorna blir desamma i år.

Sportcheferna

BILDEN TOGS NÄR Peter Grönborg besökte Michael Schollin 26 augusti 2018. De båda sportcheferna spelade association croquet och diskuterade framtidsfrågor. Idén med att arrangera Klubbkampen ventilerades och planerna konkretiserades.

Uppdaterad 2019-08-08

 

Annonser