Klubbkampen

IMG_4959

EVA KÅBERGER spelade för Borås Krocketsällskap och Magnus von Platen för Win & Tonic Croquet Club. Båda debuterade som golfkrocketspelare 2018. Men var är det svarta klotet?

En lagmatch enligt brittisk modell

Lördagen 13 oktober 2018 anordnades Klubbkampen för första gången. Tävlingen genomfördes i Falkenberg, närmare bestämt i Holmarör Skutgård. Där bor Michael Schollin. På kort tid har denne sportchef lyckats färdigställa två banor, i short croquet-format.

Klubbkampen är en lagmatch i golfkrocket mellan medlemmar i Borås Krocketsällskap och Win & Tonic Croquet Club. Tävlingen går till så att det är fyra spelare i varje lag. Alla spelare i hemmalaget möter alla spelare i bortalaget, vilket resulterar i 16 matcher. Var och en av de åtta deltagarna spelar alltså fyra matcher.

Ofta är det också på detta vis som lagspel går till i England. Eller åtminstone i den södra region som vår vänförening Basingstoke Croquet Club tillhör.

Under 2019 arrangerades Klubbkampen söndagen 18 augusti i Halmstad, på Strandtorp Golfbana. Borås KS vann med 11-5. Det innebär att klubben är obesegrad för 2018 blev siffrorna 9-7.

Ambitionen är att Klubbkampen ska bli en tradition. År 2020 arrangeras tävlingen eventuellt vid två tillfällen, på våren respektive hösten.

Sportcheferna

BILDEN TOGS NÄR Peter Grönborg besökte Michael Schollin 26 augusti 2018. De båda sportcheferna spelade association croquet och diskuterade framtidsfrågor. Idén med att arrangera Klubbkampen ventilerades och planerna konkretiserades.

Uppdaterad 2019-08-30

 

Annonser