Krocket-SM

GC dubbel 1

MEDALJÖRERNA I Krocket-SM 2017. Från vänster tvåorna Joi Elebo och Sanja Herrström, ettorna Eje Elebo och Malte Herrström och treorna Thomas Sandström och Tomas Sandström.

Krocket-SM i Borås 2017-…
– med Kransmossen Open

I samarbete med Svenska Krocketförbundet har Borås Krocketsällskap arrangerat två svenska mästerskap i rad. Tävlingsformen har varit golfkrocket dubbel. Ambitionen är att göra tävlingen till ett årligen återkommande evenemang.

Idén med turneringen är att den ska inspirera erfarna spelare att spela i par med oerfarna. Dessutom ska nybörjare kunna spela tillsammans, liksom spelare på högsta elitnivå. Via detta upplägg hamnar krocketens gemytliga, sociala anda i fokus. Samtidigt finns det ingen motsättning mellan kvantitet och kvalitet. När det väl blir dags för semifinaler och final brukar spelnivån hamna på högsta nationella nivå.

På den gräsyta som står till förfogande monteras fyra banor för ”short croquet”. Varje banas mått är alltså 21,9 x 14,6 meter. I turneringen används klot som väger 12 oz. De lämpar sig bättre under nordiska förhållanden, än de klot på 16 oz som är regel på den internationella scenen.

Krocket-SM i Borås anordnas på en lördag. På söndagen samma helg har hittills Kransmossen Open arrangerats, en tävling i grenen golfkrocket singel. Den är öppen för spelare från hela landet. I likhet med SM-tävlingen sker spel på fyra short croquet-banor, med samma klot (se ovan).

Turneringen utgör ett komplement till Krocket-SM. Den är delvis till för spelare som rest långt för att ta sig till Borås och som har intresse av att spela ytterligare en dag. Eftersom tävlingarna arrangeras på försäsongen kan de fungera lite som ett upptaktsmöte.

Vilka som vunnit dokumenteras på webbsidan tävlingar. Den som har idéer om hur turneringarna ska kunna utvecklas och förbättras är välkommen att höra av sig via vårt kontaktformulär.

 Uppdaterad 2018-06-12

Annonser