Krocketligan

Thomas Johansson, Ivar Rasmussen, Jörgen Larsson och Thomas Wingren spelar i division 1 våren 2022. Fotot togs efter KM i golfkrocket 2021.

Spel i divisioner arrangeras

Säsongen 2021 startade Borås Krocketsällskap upp seriespel för individer. Spel har pågått i tre divisioner, dels på våren, dels på hösten. Alla medlemmar i föreningen är välkomna att delta i krocketligan.


Krocketligan / Resultat

2021

Division ETT: 1. Jörgen Larsson 2. Ivar Rasmussen 3. Thomas Johansson
Division TVÅ: 1. Hans Melin 2. Thomas Wingren 3. Ingemar Rosberg
Division TRE: 1. Peter Jonsson 2. Gösta Malm 3. Erika Larsson


BAKGRUNDSINFORMATION

Spelare som deltar i seriespelet förväntas kunna reglerna. De bokar själva dag och tid för match. Under 2022 sker detta via ett schema som alla kan nå. Resultaten redovisas till sportchefen, som skriver in dem i serietabellerna.

Matcherna spelas på Kransmossens IP, på en av de fyra short croquet-banorna. Klot av märket Übergames (väger 12oz) används. Tävlingsavgiften är 100 kronor per år. 

När spelare av olika anledningar väljer eller tvingas att utträda ur seriespelet stryks de från den divison de befinner sig i. De är dock välkomna att återinträda, men i så fall placeras de i den lägsta divisionen (om det finns platser lediga där).

Matcher som inte är färdigspelade vid utsatt tid kommer att registreras som walk over. Vinsten går till den deltagare som spelat flest matcher. Skulle spelarna ha spelat lika många matcher avgör lotten vem som vunnit. Vinst registreras med följande siffror: 7-0, 7-0. 

PROCEDUREN efter vårsäsongen

Efter att vårsäsongen avslutats flyttas vissa spelare upp eller ner en division. Den som kommer sexa i division 1 flyttas ner till division 2. Och den som blir femma kvalspelar om en höstplats i högsta divisionen mot den som blev tvåa i division 2.

De i division 1 som under vårsäsongen placerar sig bäst ligger bra till för att få representera Borås Krocketsällskap i lagtävlingar. De fyra främsta har dessutom kvalificerat sig för fortsatt spel i division 1 under hösten. 

Rotationsflödet mellan division 2 och division 3 bör likna det mellan division 1 och division 2.

PROCEDUREN EFTER HÖSTSÄSONGEN

De tre bäst placerade i division 1 får varsin medalj efter att höstsäsongen slutförts. Vinnaren kallas för Boråsmästare och erhåller dessutom ett vandringspris, en pokal. Sexan flyttas ner till division 2 under nästa års vårsäsong.

Kvalspel måste ske veckan efter att seriespelet avslutats. Femman i division 1 möter tvåan i division 2 om en plats i den högsta division nästkommande vår. Ettan i division 2 har direktkvalificerat sig för spel i division 1. Rotationsflödet mellan division 2 och division 3 bör likna det mellan division 1 och division 2.


NOT: Seriespel inom krocket är en nyhet i Borås. Därför kan det vara svårt att förutse vilka frågor och problem som kan tänkas uppstå. Förhoppningsvis har deltagarna förståelse för detta. Tävlingsmodellen utvecklas efter hand.

Uppdaterad 2021-10-16