Kycklingkrocket

Prispallen 2020

Daniel Larsson vann finalen mot Pål Nilsson med 7-4. I semifinalen hade han besegrat Thomas KC Sandström med 7-5, vilken sedan vann bronsmatchen.

Vårupptakt för spelare i Västsverige

Tävlingen Kycklingkrocket har en lång historia. Därför kändes det angeläget att återuppliva den när Borås Krocketsällskap gjorde en nystart 2017. Namnet förklaras dels av att spelarna känner sig lite som nybörjare efter speluppehållet under hösten och vintern, dels av att tävlingen är tänkt att arrangeras i nära anslutning till påsk.

Det som inledningsvis var en vårfest för lokala spelare har utvecklats till en turnering med stänk av grand prix. Spelare från övriga Sverige har visat intresse för tävlingen, däribland flera svenska mästare. År 2018 gästades vi till och med av två norska världsstjärnor.

Rekordstort startfält

I Kycklingkrocket 2020 deltog hela 23 spelare, från sex klubbar i västra Sverige. Efter gruppspel med matcher i bäst av sju poäng följde kvarts-, semi- och finalspel i bäst av 13 poäng.

Även ”the Bowl” och ”the Plate” genomfördes, i cup-format till bäst av sju. Under hela tävlingen tillämpades double banking (två matcher samtidigt på varje bana), utom i semifinaler och final.

Finalen startade först efter att alla andra matcher hade spelats klart. Det innebar att en förhållandevis stor publik fick möjlighet att se den. Några applådåskor ledde det inte till, men handklappning och enstaka hejarop skapade atmosfär.

Tävlingen började strax efter 9:00 och avslutades cirka 16:00. Det gavs plats för en gemensam lunchpaus mellan 11:45 och 12:45. Trots det stora antalet deltagare visade sig tävlingformatet vara behändigt för en dags spel.


RESULTAT
1. Daniel Larsson (Carpe Croquetum)
2. Pål Nilsson (Karlstad Croquet)
3. Thomas KC Sandström (Karlstad Croquet)

4. Ivar Rasmussen (Borås Krocketsällskap)
5. Joi Elebo (Carpe Croquetum)
6. Peter Johansson (Borås Krocketsällskap)
7. Mattias Vainio (Karlstad Croquet)
8. Peter Rosberg (Borås Krocketsällskap)

Vinnare av the Bowl
Erik Svensson (Skara Krocketsällskap)

Vinnare av the Plate
Peter Särén (Borås Krocketsällskap)

Tapperhetspris
Felicia Särén (Borås Krocketsällskap)

Stilikon
Henrik Bodin (Karlstad Croquet)

Övriga deltagare (utan inbördes ordning)
Mathias Johansson (Skara Krocketsällskap)
Eva Kåberger (Borås Krocketsällskap)
Anton Kamne (Poseidon Croquet Club)
Hans Melin (Borås Krocketsällskap)
Jörgen Larsson (Borås Krocketsällskap)
Michael Schollin (Win & Tonic Croquet Club)
Anders Holmqvist (Skara Krocketsällskap)
Björn Kamne (Poseidon Croquet Club)
Peter Jonsson (Borås Krocketsällskap)
Tim Öhrberg (Skara Krocketsällskap)
Fredrik Hylander (Borås Krocketsällskap)

Stilikon

Under Kycklingkrocket 2020 instiftades ett nytt pris. Det gick till den spelare som med högst grad av stilmedvetenhet bejakade vit klädkod. Vann gjorde Henrik Bodin från Karlstad Croquet.

Uppdaterad 2020-04-26