Ranking

Rankade

Jörgen Larsson och Peter Särén hör till de högst rankade spelarna i Borås Krocketsällskap. Bilden togs efter KM i golfkrocket 2019.

Ranking inför lagtävlingar

Det är populärt att vara med i Borås Krocketsällskaps golfkrocketlag. Därför gäller det att ha väl genomtänkta principer för vilka av medlemmarna som är kvalificerade och inte. I år introduceras ett enkelt rankingsystem, som baseras på resultaten från fyra tävlingar.

Peter Grönborg 235 p
Jörgen Larsson 200 p
Peter Särén 175 p
Michael Schollin 87,5 p
Lars-Inge Nilsson 62,5 p
Ivar Rasmussen 50 p
Khemisti Taleb 50 p
Peter Rosberg 25 p
Peter Johansson 10 p

Hur tävlingarna värderas

En förutsättning för att få poäng är att spelarna går till semifinal i någon av de fyra rankingtävlingar som namnges nedan.

Till dem hör Kycklingkrocket och Kransmossen Open. De räknas som Grand prix-turneringar, åtminstone så länge spelare från övriga klubbar i Sverige deltar. I så fall blir poängutdelningen följande:

1:a = 150 p / 2:a = 75 p / 3:a = 50 p / 4:a = 25 p 

Även Klubbmästerskapen i golfkrocket och singeldelen i Harrison Cup räknas som rankingtävlingar. Eftersom inte spelare från övriga landet deltar ger resultaten från dessa turneringar något mindre poäng.

1:a = 100 p / 2:a = 50 p / 3:a = 25 p / 4:a = 10 p

Poängberäkningen löper över två år. Så den ranking som gäller i dagsläget baseras alltså på resultaten från 2018 och 2019. Efter att exempelvis Kycklingkrocket 2020 genomförts, stryks eventuella poäng från Kycklingkrocket 2018, och så vidare.


NOT 1: Rankingen kan komma till användning då det blir aktuellt med laguttagningen till Fyrslaget, senare under säsongen. Även en framgång i SM bör få genomslag. Till Klubbkampen har de som inte deltagit i lag tidigare företräde. Skulle inte detta ge fullt lag lottas platserna ut bland övriga intresserade.

NOT 2: I takt med att medlemmar i Borås Krocketsällskap börjar delta i Svenska mästerskap och andra stöttre tävlingar kommer deras resultat att registreras på Croquet Scores. Därmed hamnar de i det internationella rankingsystemet

Uppdaterad 2020-04-25