Seriespel

Peter Johansson och Ivar Rasmussen spelade i division 1 under våren 2021.

Spel i divisioner arrangeras

Från och med 2021 arrangerar Borås Krocketsällskap seriespel för individer. En vårsäsong och en höstsäsong. Turneringen är för medlemmar i föreningen och spel pågår i tre divisioner. Spelarna bokar själva tid med varandra för matchspel. De förväntas kunna reglerna och resultaten redovisas till sportchefen. 

Varje match avgörs i bäst av tre set. En match kan alltså sluta 7-0, 7-0 eller 7-6, 6-7, 7-6 eller alla varianter däremellan. Vid walkover blir siffrorna 7wo-0, 7wo-0, enligt den praxis som tillämpas på Croquet Scores. Notera att man bara lottar vilka klot respektive spelare ska ha under matchen en gång. De färger man spelar med i första set behålles i de set som följer. 

Matcherna spelas på Kransmossens IP, på en av de fyra short croquet-banorna. Klot av märket Übergames (väger 12oz) används. Tävlingsavgiften är 100 kronor per år. 

När spelare av olika anledningar väljer eller tvingas att utträda ur seriespelet stryks de från den divison de befinner sig i. De är dock välkomna att återinträda, men i så fall placeras de i den lägsta divisionen (om det finns platser lediga där).

Matcher som inte är färdigspelade vid utsatt tid kommer att registreras som walk over. Vinsten går till den deltagare som spelat flest matcher. Skulle spelarna ha spelat lika många matcher avgör lotten vem som vunnit. Vinst registreras med följande siffror: 7-0, 7-0. Höstsäsongen ska vara avslutad senast söndag 3 oktober.

PROCEDUREN efter vårsäsongen

Efter att vårsäsongen avslutats flyttas vissa spelare upp eller ner en division. Den som kommer sexa i division 1 flyttas ner till division 2. Och den som blir femma kvalspelar om en höstplats i högsta divisionen mot den som blev tvåa i division 2.

De i division 1 som under vårsäsongen placerar sig bäst ligger bra till för att få representera Borås Krocketsällskap i lagtävlingar. De fyra främsta har dessutom kvalificerat sig för fortsatt spel i division 1 under hösten. 

Rotationsflödet mellan division 2 och division 3 bör likna det mellan division 1 och division 2.

PROCEDUREN EFTER HÖSTSÄSONGEN

De tre bäst placerade i division 1 får varsin medalj efter att höstsäsongen slutförts. Vinnaren kallas för Boråsmästare 2021 och erhåller dessutom ett vandringspris, en pokal. Sexan flyttas ner till division 2 under vårsäsongen 2022.

Senast fredag 8 oktober ska femman kvalspela om en plats i högsta divisionen mot tvåan i division 2. Ettan i division 2 har kvalificerat sig för en plats i högsta divisionen under 2022. Rotationsflödet mellan division 2 och division 3 bör likna det mellan division 1 och division 2.


NOT: Eftersom det inte förekommit seriespel inom krocketen i Borås tidigare är det svårt att förutse vilka frågor och problem som kan dyka upp. Förhoppningsvis har deltagarna förståelse för detta. Tävlingsmodellen utvecklas efter hand.

Uppdaterad 2021-09-07