Vårslaget

Anton Kamne tar emot en regelsamling från Peter Grönborg. Hans Melin håller ett medlemskort för 2020 i handen.

I årsmötets närhet

Enligt stadgarna ska Borås Krocketsällskap hålla årsmöte så nära 19 mars som möjligt, det datum då föreningen bildades. Från och med i år etableras vanan att arrangera Vårslaget direkt efter att mötet avslutats. Sedan denna lekfulla och avspända aktivitet genomförts räknas säsongen som inledd.

Tävlingen arrangerades första gången lördagen den 28 mars 2020. Fem medlemmar i Poseidon Croquet Club i Göteborg hade bjudits in för att gästspela. Tonvikten låg på dubbel, dels för att alla skulle få spela hela tiden, dels för att det var ett bra sätt att lära ut golfkrocket till göteborgarna.

För att få bra balans i tävlingsupplägget blev tyvärr vissa deltagare tvungna att spela singel, vilket i och för sig räknas som en fördel. Ivar Rasmussen drog nytta av detta och vann. Bästa dubbelpar blev Anton Kamne (Poseidon CC) och Hans Melin (Borås KS).

I år arrangerades Vårslaget lördagen den 13 mars. Bästa dubbelpar blev Jörgen Larsson och Khemisti Taleb. Den förstnämnde vann singelfinalen och i blogginlägget ”Säsongen inleddes” beskrivs begivenheten.

Media

> Krocketsäsongen har startat trots Coronatider // P4 Sjuhärad, 2020
> Krocketsällskapet störst i Sverige: Har ett väldigt bra läge i Borås! // Borås Tidning, 2020

Uppdaterad 2021-04-11