BUP visade vägen

Mika och Cecilia Laakkonen spelar golfkrocket på Kransmossens IP.

Ett önskemål är att fler familjer ansluter sig

I höstas gick Borås Krocketsällskap med i projektet Tillgänglig fritid för alla. Därmed kan barn och unga med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar spela golfkrocket en gång i veckan om de vill. Det sker på tisdagar 17:00-18:00.

Ett trevligt exempel på det är Mika Laakkonen. På kort tid har han blivit en entusiastisk utövare av sporten. Hans mamma Cecilia fick kännedom om aktiviteten vid ett besök på BUP (Barn- och ungdomspsykiatrin), där hon hittade info på en anslagstavla.

Nyporna används för att markera poäng.

Socialt men inte på ett krävande sätt

I dagsläget erbjuder sju föreningar i Borås Stad aktiviteter för målgruppen. För familjen Laakkonen var golfkrocket ett självklart val, åtminstone så länge Mika fick bestämma.

– Vi tycker om att vara utomhus. Sen är det ganska enkelt att lära sig spelet. Krocket är en social sport, men inte på ett krävande sätt. För deltagaren räcker det med att koncentrera sig på sitt slag. Man behöver inte ha full koll på vad de andra gör, som i fotboll och annan lagidrott, säger Cecilia Laakkonen.

Golfkrocket liknar tennis på det viset att det går att spela både singel och dubbel. Därför fungerar det utmärkt som en familjeaktivitet. Vid ett tidigare tillfälle deltog både Mikas pappa och lillasyster i spelet.

– Det vore kul om fler familjer anslöt sig, tycker Mika och Cecilia.

För anmälan och mer info

Anmälningsformulär: >>>
Eller skicka mail till föreningen: >>>
För mer info: Peter Grönborg, 0707-29 62 33


Lansering av vad golfkrocket kan erbjuda

Krocket är en sport för alla åldrar och båda könen. Du spelar på dina egna villkor. En match ger motion utan att vara allt för ansträngande. I Borås lär vi ut golfkrocket. Det tar bara några minuter att lära sig denna form av spelet. Mentala och fysiska färdigheter övas upp i en lugn och vacker miljö. Känslan för precision och pricksäkerhet utvecklas utan stress.


Uppdaterad 2024-04-27