Ricochet lanseras

Vanlig spelöppning i ricochet: mörka klot på ena långsidan, ljusa på den andra.

En ny spelform introduceras

Under juli månad introducerar Borås Krocketsällskap en ny disciplin för klubbens medlemmar. Spelformen kallas för ricochet och är mycket populär i Australien.

Banan är exakt densamma som i golfkrocket. Även slagtekniken är i princip densamma. En skillnad är att spelarna får extraslag då de passerar bågar (1 per båge) eller träffar andra klot (2 per klot). Dessutom ska alla klot slås igenom samtliga bågar, samt träffa pinnen. 

Spelarna nöjer sig med att göra ett varv på banan, vilket ger 6 poäng för bågpassagerna och 1 poäng för pinnträffen. Eftersom man använder två klot var handlar det alltså om att komma först till 14. Eller ta mer poäng än motståndaren under den tid som det bestämts att en match ska hålla på.

Golfkrocket kommer även framledes att vara huvudsaken i Borås Krocketsällskaps verksamhet. Ricochet bör dock kunna bli ett inspirerande komplement. Från ricochet är för övrigt inte steget långt till association croquet.

Målet är att arrangera klubbmästerskap i ricochet 2022, gärna före midsommar. Projektledare är Thomas Johansson i samarbete med sportchefen.

NOT: Se Toronto Croquet Clubs utmärkta kortfilm om ricochet.
NOT 2: Borås Krocketsällskap anordnar Ricochet Open lördag 18 juni. Det lär vara första gången en tävling i disciplinen ricochet arrangeras i Sverige.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.