Uppstart för säsongen

Sportchefen har sammanställt häften som innehåller info om grundläggande taktik.

Åttonde året på Kransmossens IP har inletts

Under förmiddagen genomfördes föreningens årsmöte. Den största nyheten blev att Nicklas Magnander avgick från styrelsen och ersattes av Ingemar Amtner, som dessutom utsågs till materialförvaltare.

Thomas Johansson och Ingemar Amtner vann Vårslaget. Tävlingen inleder av tradition säsongen.

Övriga ledamöter valdes om på ytterligare ett år, i samma befattningar som de haft tidigare. Det blir ingen höjning av årsavgifterna för medlemskap. Gemensamma träningsdagar förblir onsdagar (14:00-17:00) och lördagar (10:00-12:00). Info om detta skickas via chatten ”Krocketnytt” i WhatsApp. Som tidigare meddelats går det att få tag på nyckel till förrådet via Ann Kindberg på Mariedals IK.

Rutiner för att hantera nymålade bågar

Sportchefen påminde om kalenderns betydelse, där redan ett 20-tal aktiviteter registrerats. Eftersom fler tillkommer efterhand är det bra om medlemmarna håller koll. Kom ihåg att alla har möjlighet att boka banor på egen hand i schemat.

En stor sak är att samtliga 24 bågar ska målas om. Därför kommer det ganska snart att bli nya rutiner för hur de ska hanteras. I anslutning till detta väcktes frågan om lämpligt försäkringsskydd.

Behändigt häfte före studium av taktik

Avslutningsvis pekade sportchefen på behovet av kompetenshöjning i klubben, särskilt när det gäller strategiskt kunnande. Därför har han sammanställt ett häfte som innehåller tips och råd gällande grundläggande taktiskt tänkande. Det rör sig om översättningar av korta texter, skrivna av australiern Peter Freer och engelsmannen Stephen Custance-Baker.

Efter årsmötet anordnades tävlingen Vårslaget, till vilken fem par anmält sig. Thomas Johansson & Ingemar Amtner vann finalen mot Ivar Rasmussen & Gösta Malm. Trots löfte om regn förblev de tävlande torrskodda.

I Vårslaget lottas erfarna spelare ihop med mindre erfarna

Ingemar Rosberg, Lars-Inge Nilsson, Peter Jonsson och PJ Holmén.
Jörgen Larsson, Ingemar Amtner, Thomas Johansson, Annika Weienstedt och Gösta Malm.