Trevlig måndagsgäst

PJ Holmin, Conny Skoglund och verksamhetssamordnaren Erik Hernbo.

Testade golfkrocket och pratade om banskötsel

När Måndagsgruppen tränade idag deltog Erik Hernbo. Han arbetar för Borås Stad inom Fritids- och folkhälsoförvaltningen. Han är verksamhetssamordnare med inriktning på idrottsanläggningar. Kransmossens IP hör till hans ansvarsområden.

Erik Hernbo.

Sand, vältning och container

Dagens besök syftade i första hand till att reda ut ett par saker gällande banskötsel. Erik Hernbo ställde sig positiv till att leverera sand, samt se till att vältning av banorna sker på det sätt som testades i höstas.

Sedan tidigare har Borås Krocketsällskap fått löfte om att placera en mindre container i det bortre hörnet, bakom bana ett. Erik Hernbo kommer att undersöka vilka möjligheter det finns för kommunen att bidra med en sådan.

Fikade och vann en match

Efter samtalet om dessa frågor tog han sig tid att fika med träningsgruppen. Han berättade att han bor i Ulricehamn och framförde sin åsikt om hur ”Hökerum” ska uttalas. Det framgick också att han tidigare bott i närheten, så han visste sedan tidigare att det finns en aktiv krocketförening i stan.

Avslutningsvis gav han sig i kast med att prova på golfkrocket. I par med sportchefen besegrade han PJ Holmin och Conny Skoglund med 7-4. Redan vid första bågen – som han gick igenom från tre meter – märktes det att Erik Hernbo är en genuin idrottskille.